Suomen luonto

Suomen luonto on parhaimmillaan internetissä. Siellä on paljon kuvia luonnosta ja tietoa erilaisista floorista ja fauneista. Ja parasta on että voit sukeltaa tähän ihmeellisyyksien maailmaan omalta mukavalta kotisohvaltasi. Milloin vaan. Ohessa muutama valokuva Suomen luonnosta.


view_2Tyypillinen näkymä Suomen luonnosta kesällä.


tokoi_sumuSyksyllä saattaa Suomen luonnossa törmätä oheiseen näkymään. Kyseessä on sumu (puiden takana). Sumua ilmenee tyynellä ilmalla matalapaineen aikana kun autojen, teollisuuden ja lihakarjan päästöt eivät pääse poistumaan avaruuteen.


talviTalvella luonto on melko mitäänsanomaton, lumi peittää kasvit ja pensaat, puista puuttuu lehdistö. On liian kylmää eläimille liikkua ulkona. Edes internetin kuvatkaan eivät jaksa kiinnostaa. Talvi on kuitenkin avovesien kalastajille kulta-aikaa, silloin nostetaan suurimmat pakastekalojen saaliit.


rangeKeväällä luonto aloittaa taas uuden kasvukauden jotta ihmisille riittää syötävää. Jos haluaa tuntea kevään tuulahduksen naamallaan, kannattaa suunnata luontoon. Muista kuitenkin hyvät luonnossa liikkumisen varusteet.


 

2 comments

 1. Aivan ihanasti kuvattu luonto. Haluaisimme vaan täältä pakkilalasta vielä kannustaa myös jamaicalaisten sienten poimintaan autonikkunasta käsin, jos sinne luontoon on muutenkin tullut eksyttyä hacketbudel etuistuimella.

  Niin ja sitten vielä kysymys jota voisi tyhjäntoimituksessa sivustollanne laajemminkin käsitellä: meille on nyt yhtäkkiä tullut valtavasti ilmaislehtiä. Haluaisimme kieltää ne. Voiko näin tehdä. Kuinka kaupallinen lehtipuuyhdistys suhtautuu vaatimukseen. Käsittääkseni Suomen Yhtyneet Haravat ry lobbaa kieltämistä vastaan. Nm. Kaivettakoon haravalla vain hampaita

  1. Kiitos kommentistasi ”Kaivettakoon haravalla vain hampaita”.

   Yhdyn täysillä rinnoilla kommenttiisi jamaikkalalaisten sienten poiminnasta. Tämä on mitä parhain ulkoilumuoto pitkäkätisille, näin lähelle luontoa ihminen tuskin pääsee ilman että siitä koituu hänelle peruuttamatonta haittaa. Toinen vaihtoehto on tietysti käyttää jammaicalan sienikoiraa. Tämä letarginen koirarotu on mainio apu sienien löytämisessä, joskin sen käyttö on hieman hankalaa johtuen rodun perunasäkkimäisestä olemuksesta, mutta kunhan koira on kannettu sienen välittömään läheisyyteen, ilmoittaa se löydöstä nostelelmalla uneliaasti kulmakarvojaan.

   Näin syksyllä, ilmaislehtien kiireisimpään aikaan, onkin hyvä pureutua hyvään lehtimiestapaan. Tuntuu melkein siltä kun ilmaislehtiä kasvaisi joka puun oksalla. Ilmaislehtien kieltäminen ei kuitenkaan taida onnistua jo pelkästään Pariisin ilmaistosopimuksen takia. Sen sijaan tärkeämpänä pitäisin jonkinlaista valvontaa ilmaislehtien sisällöstä. Tässä asiassa on mielestäni lehtipuuyhdistyksellä suuri vastuu. Ja jos asia painaa mieltänne, niin ainahan voi tehdä lehti-ilmoituksen.
   En itse panisi paljoakaan painoarvoa Suomen Yhtyneet Haravat ry:n tekemisille, tuohan on lähinnä pienen pihapiirin neo-fasistinen puutarhuriryhmittymä.

   Haravoimia!

   -PR

Vastaa